Daruj krv, postani heroj i prijatelj

Ovom prilikom obavještavamo građanke i građane Tuzle da Crveni križ grada Tuzle i Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja „Pipol“ Tuzla, u povodu obilježavanja 8. Maja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Nedjelje  CK i CP od 8-15. Maja, zajedničkim snagama, u saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju UKC-a Tuzla organizuju akciju darivanja krvi pod nazivom “Daruj krv, postani heroj i prijatelj” . Akcija darivanja krvi  će se održati  u utorak, 11. 05. 2021. godine, od 09,00 – 12,00 sati u prostorijama Crvenog križa grada Tuzla, ulica Džafer mahala br.15. Tog dana će volonteri Crvenog križa dijeliti prikladne letke i pozivati građane da se uključe u akciju, stavljajući im se na raspolaganje vezano za eventualni prevoz ili neku drugu vrstu usluge.

U ovim teškim vremenima, opterećenim pandemijom koronavirusom COVID-19, vrlo je značajno obezbijediti određene rezerve krvi za potrebu liječenja naših sugrađana. Krv je vrlo često nezamjenjiv lijek. Liječenje malignih bolesti je nezamislivo bez hemoterapije. Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje.

Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj može biti svaki građanka ili građanin koji daruje krv.

Zajedno gradimo snagu humanosti.