Crveni križ grada Tuzla je dana 8.11.2018.godine organizovao Akciju doborovoljno darivanja krvi za uposlenike i volontere Crvenog križa/krsta grada Tuzla 

Dobrovoljno darivanje krvi je jedna od prioritetnih aktivnosti Crvenog križa, kojom se osiguravaju dovoljne količine krvi za potrebe zdravstva u liječenju bolesnih i unesrećenih i znači izravno učestvovanje u spašavanju ljudskih života.

Našim gestom smo  željeli poslati poruku svim potencijalnim darivaocima krvi, svim zaposlenicima, prvenstveno izvan realnog sektora, studentima, učenicima završnih razreda srednjih škola i mladima u gradu Tuzla da postoji neko ko nas čeka a mi to ne znamo. Postoje unesrećeni i bolesni ljudi čiji životi zavise od nas zdravih koji, samo za nekoliko minuta našeg vremena i dobru volju, mogu obradovati mnoge bolesne ljude i dati im nadu za bolje sutra.

Pozivamo sve one koji su zdravi da se pridruže velikim humanistima koji svakodnevno spašavaju živote mnogih naših sugrađana. Mi smo društveno odgovorna organizacija i želimo našim primjerom, organizovanjem akcije darivanja krvi za uposlenike i volontere Crvenog križa, ukazati na potrebu darivanja krvi, i značaj obezbjeđenja ove dragocjene tečnosti, koja je vrlo često jedini i ne zamjenjivi lijek.